SDN

SDN چیست؟

شبکه های نرم افزاری تعریف شده (SDN) یک معماری طراحی شده برای انعطاف پذیرتر کردن شبکه و مدیریت آسان تر است. جداسازی فیزیکی Control Plane شبکه از Forwarding Plane و جایی که یک Control Plane چندین دستگاه را کنترل می کند در SDN اتفاق می افتد، بنابراین این گونه شبکه ها انعطاف بسیار بالایی در توسعه زیرساخت ها به صورت مجازی و بدون تغییر در توپولوژی فیزیکی شبکه را دارا می باشند.

SDN مزایای تجاری بسیاری را ارایه می دهد. جداسازی لایه‌های کنترل و انتقال داده، انعطاف‌پذیری شبکه را افزایش می‌دهد، توانایی پاسخگویی سریعتر به مسایل و قطعی ها، در دسترس بودن شبکه را بهبود می بخشد. در نهایت، قابلیت برنامه‌ریزی یا همان Network Automation باعث خودکارسازی عملکردهای شبکه و کاهش هزینه‌های عملیاتی سازمان ها می شود.

کارشناسان فنی پردیس با استفاده از تجارب خود در این حوزه و با بررسی زیرساخت های سازمان شما، قادر به ارایه طرح مناسب و راه اندازی این راهکار می‌باشند، از جمله مشکلاتی که با راه اندازی این فناوری در سازمان ها و مراکز داده رفع می گردد، پیچدگی مدیریت زیرساخت های شبکه فیزیکی پراکنده را با قابلیت برنامه ریزی و کنترل متمرکز کاهش می دهد. سازمان شما می تواند شبکه های End-to-End را در نرم افزارهای مربوطه از یک مکان مرکزی مدیریت و جنبه های خاصی از عملیات شبکه را به واسطه این راهکار نوین خودکار نماید. به این ترتیب SDN، استقرار شبکه، تغییرات پیکربندی و عیب‌یابی را تسریع می بخشد، که پیچیدگی عملیاتی و هزینه را متناسب با  آن کاهش می دهد. همچنین با حل مشکلات و قطعی شبکه، زمان کار و تجربه کاربر بهبود خواهد یافت.

تفاوت بین SDN و شبکه سنتی چیست؟

شبکه‌های سنتی از تجهیزات سخت افزاری با عملکرد ثابت مانند سوییچ ها، روترها و فایروال‌ها برای ارایه خدمات شبکه استفاده می کنند. هر عنصر شبکه سنتی به طور مستقل پیکربندی می شود، که می تواند زمان بر و عملیاتی چالش برانگیز در مقیاس های متوسط و بزرگ شبکه باشد. در مقابل، SDN از مجازی‌سازی برای تسریع تامین و مدیریت شبکه استفاده می‌کند و به اپراتورها اجازه می‌دهد این عملکردها را در سراسر شبکه با استفاده از کنترلرهای SDN به صورت متمرکز و یکپارچه انجام دهند. در حال حاضر با توجه به گستردگی روز افزون شبکه های زیرساختی و مراکز داده و پیچیده‌تر شدن مدیریت آنها، استفاده از این راهکار نوین رواج پیداکرده است و سازمان جهت افزایش کارایی و بهره وری، کاهش خطا، کاهش هزینه های ناشی از توسعه فیزیکی زیرساخت‌ها و سادگی در مدیریت، به سمت استفاده از SDN می روند. شرکت پردیس نیز با تکیه بر دانش و تجارب متخصصین خود راهکارهای زیر را متناسب با نیاز مشتریان و به همراه طرح مهاجرت از زیر ساخت سنتی به زیرساخت مدرن ارایه می دهد:

حوزه شبکه و زیرساخت

  • Cisco DNA
  • SD-Access
  • SD-WAN

حوزه دیتاسنتر و مجازی سازی

  • ACI
  • NSX
  • NFV

برای مشاوره پروژه‌های دیتاسنتر خود با کارشناسان ما تماس بگیرید.

پروژه‌های شبکه پردیس

مطالب شبکه پردیس