مانیتورینگ و NOC

مانیتورینگ در دنیای امروز شبکه ها نقش بسیار پررنگی را ایفا می کند. به طوری که می‌توان از آن به عنوان یکی از حیاتی ترین فاکتورهای کسب و کار نام برد. نظارت، پایش یا مانیتورینگ شبکه مدت هاست که در صنعت IT از جایگاه بسیار مهم و ویژه ای برخوردار است. این نظارت یکی از اساسی ترین فرآیندهای IT می باشد که در آن تمامی اجزای شبکه اعم از روترها، سوییچ ها، فایروال، سرورها، نرم‌افزارها و هر المان دیگر در زیرساخت و شبکه همگی از نظر عملکرد زیرنظر قرار می گیرند. به این معنی که در هر لحظه میزان خطا و کارایی شان تجزیه و تحلیل می شود. همچنین این فرآیند به عنوان یک پروسه کاملا پویا و خودکار انجام می گردد. با پیکربندی صحیح نرم‌افزارهای مانیتورینگ امکان ایجاد ساختار Proactive وجود دارد، بدین معنی که قبل از اینکه رخدادی، شبکه، سرویس یا سیستمی را در معرض قطعی یا اختلال قرار دهد می توان با شناسایی آن در جلوگیری از بروز رخداد اقدامات پیشگیرانه انجام داد. همین موضوع کمک می کند که در سطحی ترین مرحله تمامی خطاها شناسایی شوند، در نتیجه میزان از کارافتادگی شبکه به حداقل می رسد.

پیاده‌سازی می تواند بر اساس نیازهای مشتری و ساختار آن به صورت صرفا نرم افزاری یا با توجه به میزان حساسیت سازمان و سرویس‌های آن، مرکز NOC راه اندازی و طراحی گردد تا کلیه المان‌های شبکه و یا بروز هرگونه رخدادی به صورت زنده و در لحظه توسط کارشناسان بخش مانیتورینگ قابل رویت باشد.

کارشناسان فنی پردیس با دارا بودن سال‌ها تجربه در خصوص پیاده سازی انواع سیستم های ماینتورینگ و مراکز NOC، می توانند با توجه به زیرساخت و سرویس های سازمان شما، راهکارهای تجمیعی در این خصوص ارایه دهند.

در راستای طراحی و پیاده سازی خدمات پایش شبکه، کارشناسان پردیس موارد زیر را لحاظ خواهند کرد:

  •  شناسایی نیازهای زیرساختی شبکه در حال حاضر و آینده
  •  نوع داده های مورد نیاز جهت جمع آوری
  •  نوع زیرساخت ها و سرویس های موجود
  • نحوه نمایش اطلاعات گردآوری شده
  • مشخص کردن قوانین و اخطارها با توجه به شبکه سازمان
  • ارزیابی و بازبینی اطلاعات و کارکرد سیستم
  • پشتیبانی و ارایه خدمات
  • ایجاد نقشه واضح از کل شبکه

همانطور که گفته شد با بررسی و انجام شناخت از شبکه و سرویس ها، نوع سیستم مانیتورینگ جهت پیاده سازی برای بررسی کلیه المان‌های مورد نظر انتخاب و پیاده سازی خواهد شد. همچنین پیاده سازی به صورت بومی شده بر اساس ساختار حاکم بر کسب و کار سازمان انجام خواهد شد تا اخطارهای تولید شده توسط سیستم صحیح تر و متناسب باشد. در این حالت علاوه بر شناسایی و ارسال خطا به اشخاص متناظر، امکان استفاده بهینه از منابع شبکه و ترسیم CAPEX و OPEX میسر خواهد بود که نقش بسزایی در کاهش هزینه و یا اصلاح مصرف هزینه را در پی خواهد داشت.

برای مشاوره پروژه‌های دیتاسنتر خود با کارشناسان ما تماس بگیرید.

پروژه‌های شبکه پردیس

مطالب شبکه پردیس